Veel gestelde vragen

Waarom is een huisbezoek noodzakelijk voor een goede analyse en het opstellen van een gedragstherapie?

Het grote voordeel hier van is dat ik de mogelijkheid heb om de hond in zijn eigen omgeving te zien. Dit maakt het analyseren van het probleem eenvoudiger zodat ik de therapie kan aanpassen aan de situatie.

Wat zijn over het algemeen de resultaten van een therapie?

In 85 % van de gevallen is er sprake van een oplossing van het gedragsprobleem of verbetering van het gedrag.

Is mijn hond niet te oud voor gedragstherapie?

Nee, het resultaat van de gedragstherapie is met name afhankelijk van de  oorzaak van het gedrag en de inzet en de mogelijkheden van de eigenaar.

Is castratie een oplossing voor een gedragsprobleem?

Nee, castratie kan een ondersteuning zijn voor een bepaalde therapie. Castratie alleen is nooit een oplossing. Bovendien kan een castratie zelfs in sommige gevallen een averechts effect hebben op het gedrag van de hond.

Het gedragsprobleem van mijn hond staat niet bij het lijstje voorbeelden. Kan ik dan wel een afspraak maken voor een consult?

Ja, in principe behandel ik alle gedragsproblemen die bij onze huishond kunnen voorkomen.

Zijn de 5 lessen van de puppy cursus wel voldoende om onze pup op te voeden?

Ja dat is voldoende. Tijdens de puppylessen krijgt u namelijk een uitgebreide instructie en begeleiding om uw pup zelfstandig op te voeden. Het doel van deze cursus is dat u met de pup een goede start maakt en voorkomt dat u in de toekomst gedragsproblemen kunt verwachten.

Komt mijn pup in de privé cursus wel in de gelegenheid om te socialiseren met andere honden?

Jazeker, het socialiseren met soortgenoten en het leren van de hondentaal is zelfs één van de belangrijkste onderdelen van deze cursus. De praktijklessen vinden plaats op een locatie waar veel andere honden aanwezig zullen zijn.


Heeft u nog vragen? Wilt u een afspraak maken? Stuur dan een bericht via het contactformulier.