Ervaringen

Arnoud en mijn roedel

Via de dierenarts hebben we hondenspecialist Arnoud Busscher leren kennen. Ik had namelijk drie honden geadopteerd uit Spanje en het derde hondje zou een "probleemhond" zijn. Arnoud is twee maal bij ons op de boerderij in Mijdrecht langs geweest, ik heb een workshop over het gedrag van honden bij hem gevolgd en ik heb een privé-les gevolgd. Daar heb ik heel veel van geleerd.

In vijf minuten tijd bespiegelde hij mij dat de onderlinge verhoudingen in onze roedel anders is dan ik dacht! Wat mij heel erg beviel aan hem was:

-Zijn rust en overzicht.

-Zijn opmerkzaamheid in details.

-Zijn benadering van ons als roedel in het geheel.

-Zijn uitnodiging vragen aan hem te mailen, waar ik altijd antwoord op krijg.

-Zijn positieve en hartverwarmende bespiegelingen aangaande de honden.

-En bovenal: De bevestiging dat ik het goed doe (met enige subtiele correcties).

Ik heb in Arnoud een deskundig, liefde- en waardevol vertrouwenspersoon gevonden.

Zorro, Juan, Koy en David, Mijdrecht

   

Labradoodle op puppycursus

Voordat ik mijn Australian Labradoodle kreeg heb ik mij goed laten informeren over de verschillende puppycursussen die er in Amsterdam zijn. Zo kwam ik in contact met een klant bij een dierenwinkel die zelf op dat moment een pup had, hij adviseerde mij een puppy privé training omdat het mijn eerste pup was. Ik nam een folder mee over Arnoud Busscher wat me meteen aansprak. Na een week kwam Arnoud bij ons thuis in Amsterdam voor de eerste uitleg. Nu zijn we vier lessen van de vijf verder en wat hebben we een makkelijke hond van 7 maanden oud. Het is zo de moeite waard deze puppytraining te volgen wil je de komende jaren een makkelijke goed luisterende hond hebben die je overal mee naar toe kan nemen.Het leuke is het gestuntel van andere hondeneigenaren te zien in het Amsterdamse Bos, van honden die niet luisteren naar hun baasje. Honden die je eerst ziet aan komen rennen en 10 tellen later de baas. Baasjes die zeggen dan dat een puppy cursus onzinnig is, dat ze het zelf wel oplossen. Maar ook baasjes die hun eigen draai geven over het gedrag van hun hond. Zo fijn als jouw hond wel komt al je hem roept of het niet in zijn hoofd haalt iets te eten van de straat omdat je hem maar met een blik hoeft aan te kijken. Wat voel ik mij dan trots. En zo kan ik nog veel meer mooie voorbeelden geven. Arnoud heeft in alles wat hij ons geleerd heeft gelijk gekregen. Hij weet echt waar hij over praat. En ja, het was best wel even zwaar in het begin maar ik zou het zo weer over doen. Wat belangrijk is dat je consequent blijft en je aan de regels houdt dan komt het helemaal goed. En mocht je vragen hebben dan kan je Arnoud altijd mailen je kunt dezelfde dag nog een antwoord verwachten, heel prettig als je bv. ergens over twijfelt. Dit is onze ervaring en die ervaring deel ik graag met anderen want dat is het dubbel en dwars waard. Het leuke is dat ik laatst mijn ervaring heb kunnen delen met een eigenaar van een 9 weken oude Rhodesian Rigdeback ook hij krijgt nu puppyles van Arnoud Busscher.

Selma, Amsterdam

  

Ziggy

Hondenspecialist Arnoud is deze week bij ons langsgekomen voor onze Ziggy. Mooi om te zien hoe snel Arnoud door heeft wat er met Ziggy aan de hand is en dit op een rustige en duidelijke manier uitlegt. Kregen direct een aantal heldere en praktische tips hoe we het patroon van Ziggy kunnen doorbreken en de eerste stappen te zetten naar een meer relaxte en evenwichtige Ziggy. We zijn de afgelopen dagen ook direct hiermee aan de slag gegaan en het resultaat mag er nu al zijn. We hebben nog zeker een weg te gaan, maar daar heb ik alle vertrouwen in.

We kregen ook direct de volgende dag een verslag in de mail van Arnoud zodat we alles nog eens rustig konden nalezen.

Dankjewel Arnoud!

Iwan, Amsterdam


Bobbie op puppytraining

Na het overlijden van mijn eerste hondje in 2006 vond ik het weer tijd om de stap te nemen om weloverwogen een pup aan te schaffen. De keus was gevallen op een Lhasa Apso X ShiTzu. Vanaf dag één direct verliefd op haar. Ondanks mijn ervaring met honden is een puppy in huis toch weer even wennen. Je begint weer helemaal opnieuw en je wilt het natuurlijk meteen goed aanpakken, dus informatie bij elkaar verzameld voor een puppy. Wat mij absoluut niet aansprak waren de groepslessen waarbij je met z'n allen op een rijtje staat en allerlei commando's leert. Nee, ik had zelf legio vragen die specifiek op mijn pup Bobbie van toepassing waren en wilde graag persoonlijk advies. Al gauw een afspraak gemaakt met hondenspecialist Arnoud Busscher. De eerste afspraak kwam Arnoud bij ons thuis. Wouw, ik heb een personal trainer voor m'n pup dus vuurde ik al mijn vragen op hem af, maar Arnoud was mij voor en gaf mij alle tips & tricks die ik nodig had. Hij nam hier uitgebreid de tijd voor en liet mij achter met zijn zelf geschreven puppy handboek. De volgende lessen waren in het Amsterdamse bos waar ik een hoop heb geleerd over de communicatie van honden onderling, het gedrag van je eigen hond te begrijpen en je hond te belonen voor hetgeen ze goed doet ipv de aandacht te vestigen op hetgeen ze niet goed doet of mag. Een hele leuke en positieve manier om met je pup aan de slag te gaan. Soms ook heel tegenstrijdig omdat ik vaak vanuit gevoel handelde en, zoals Arnoud mij vertelde, de 'mens knop' aan had staan. Inmiddels is mijn pup alweer 10 maanden oud. Nog steeds pak ik weleens mijn puppy handboek erbij, om even te raadplegen hoe Arnoud in een bepaalde situatie zou handelen. Ook voor vragen kan ik hem altijd een mailtje sturen. Dat is een fijn idee. KORTOM, de puppy training van Arnoud Busscher is een echte aanrader!!!!!

Fleur, Amstelveen

 

Puppycursus

Na 10 jaar had ik eindelijk de tijd om een hond in huis te nemen. Eerst heb ik heel zorgvuldig het ras uitgekozen en vervolgens heb ik mij tot de rasvereniging gewend.

Op 2 januari kwam Balou, een grote Zwitserse Sennenhond bij ons in huis.

Van mijn zusje had ik een folder van de privé puppycursus gekregen want dat was wel wat voor mij. In eerste instantie dacht ik;‘ het moet niet gekker worden’, maar ik heb wel gebeld voor een afspraak.

Hoewel ik ben opgegroeid met honden was ik erg blij dat Arnoud op 3 januari bij mij op de stoep stond. Ik kreeg meteen een uitleg over het gedrag van de (puppy)hond en hoe je een bench moet gebruiken. Ik had al geprobeerd de hond in de bench te stoppen maar dat huilen vond ik erg zielig en had haar er maar weer uitgehaald. Dat huilen hield toen natuurlijk nooit meer op als ze in de bench zat.

Met 8 weken probeert de pup je al uit en voordat ik het wist bepaalde dat kleine bolletje al het hele huishouden. Dit kleine bolletje zou wel uitgroeien tot een hond van 50 kilo dus enige begeleiding was wel noodzakelijk.

In de daarop volgende weken had ik regelmatig een afspraak in het Amsterdamse Bos om de voortgang van de opvoeding te bekijken. Tijdens deze afspraken kon ik ook mijn specifieke problemen kwijt.

Kun je zonder puppycursus ?

Misschien wel, maar voor de meeste mensen is een puppycursus noodzakelijk. Zeker als je in een grote stad woont zoals Amsterdam waar de meeste mensen een hekel aan honden hebben en veel honden voor overlast zorgen. Mijn kennis over honden en met name over het gedrag van honden is enorm toegenomen. De vele tips en aanmoedigen om die eerste moeilijke maanden door te komen had ik niet willen missen. Na 9 maanden heb ik nog een consult aangevraagd om de puntjes op de i te zetten.

De hamvraag; Luistert Balou ?

Ja zeker! Het blijft altijd een kwestie van geduld en oefenen maar ik weet zeker dat zonder de puppycursus ik een minder gesocialiseerde hond zou hebben. De eindeloze wandelingen door het Amsterdamse bos hebben een ontzettend lieve en sociale hond opgeleverd.

Marleen, Amsterdam


Een hondenfluisteraar voor onze dove Chief?

Een jaar geleden hebben we ons gezin uitgebreid met Chief. Chief is een witte Franse Bulldog met wat vlekken op zijn kop en een vrolijke vlek op zijn kont. Na ongeveer 2 weken ontdekten we dat Chief wel erg slecht luisterde... Nu zijn Franse Bullen misschien van nature Oost Indisch doof, maar het leek er op dat onze Chief toch echt doof was. Na goed observeren en veel testen (pannen en fluitjes) konden we voor 99% zeker zeggen dat hij volledig doof bleek te zijn. Toen kwamen de grote vragen; hoe ga je om met een dove hond? Wat heeft dit voor effect met de omgang met kinderen? Kan hij dan wel loslopen in het bos? Al met al; wat staat ons te wachten?

We hadden de mogelijkheid om hem terug te brengen naar de fokker voor een andere hond, maar we besloten na het inwinnen van informatie om er voor te gaan. Na rondvragen, kwamen we via de dierenarts in Uithoorn terecht bij Arnoud Busscher. Naast zijn kennis en ervaring in het trainen van honden, is hij ook zelf in het bezit van een dove hond. Dat moést dus wel de specialist zijn die ons antwoord kon geven op onze vragen.

Na de eerste les thuis, met veel informatie, maakten we de vervolgafspraak in het Amsterdamse Bos. Daar aangekomen werd gelijk het antwoord gegeven op 1 van onze vele vragen; riem af en lekker los lopen. Geen probleem! Zo hebben we inmiddels de puppytrainingen doorlopen en zijn we inmiddels een jaar verder.  Door de trainingen zijn met name wij als baasjes ook getraind in de hondentaal. De taal die zo extra belangrijk is voor onze Chief, omdat het hier niet gaat om geluiden, maar om signalen en houdingen. Chief loopt de laatste les van de puppytraining lekker rond door het Amsterdamse bos en vermaakt zich uitstekend met de vele andere honden. Hij is enthousiast, vrolijk en super-sociaal naar andere honden. Maar hij blijft alert en houdt tegelijk in zijn ooghoeken in de gaten waar wij als baasjes zijn. We moeten dan ook regelmatig even tegen de andere baasjes aangeven dat hij doof is, omdat mensen het absoluut niet zullen merken. Maar ja, als je hond meeloopt met een andere hond en volledig in zijn spel opgaat, dan kan het ineens al een heel stuk verder zijn voordat ie weer even zich bedenkt met wie die ook alweer naar het bos was!

Vragen hebben wij inmiddels niet meer, het antwoord wel; een dove hond is eigenlijk alleen maar heel handig en hoeft totaal geen belemmering te vormen ten opzichte van een hond die wel kan horen. Wij denken zelfs dat er meer voordelen aanzitten in verband met bijvoorbeeld vuurwerk, postbode, geluiden in huis waar hij wakker van kan worden, etc. Is er dan geen enkel nadeel te noemen? Ach, tsja...een waakhond zal het niet worden, hij slaapt 's nachts in een diepe slaap en hoort niets!

Daan, Uithoorn


Puppytraining met Luca

Als ik Luca (een Lhasa Apso, van toen net 4 mnd) in de eerste week dat hij bij ons was terug had mogen brengen naar de fokker dan had ik het gedaan. Nooit gedacht dat ik dat gevoel zou hebben, want ik had me er aardig op voorbereid. Had me nooit gerealiseerd dat er bij een puppy zo veel meer bij komt kijken. Mijn vriendin had me er al wel voor gewaarschuwd, maar ik wist het allemaal wel, dacht ik.De eerste nachten waren heel zielig, piepen en huilen naar het nestje, naar papa en mama. Toen dat gehuil over was, ging Luca ineens best veel bijten, maar dan ook overal in, hij was helemaal rebels. Mijn twee dochtertjes liepen echt met een boog om hem heen. Met opgetrokken benen zaten we op de bank. Mijn jongste dochter noemde hem een irritantje, daar schrok ik best wel van... En maar foei tegen hem zeggen. Best wel vervelend want dat woord viel zo vaak. Hij luisterde er niet eens meer naar.Plasjes opruimen vond ik niet erg. Maar na twee keer op het krantje zijn behoeften gedaan te hebben, deed hij het gerust ook ergens anders in huis. Hup meteen met hem naar buiten, weer foei! Ik kreeg van heel veel mensen goede raad, allemaal waren ze anders.Ik werd er zo onzeker van. En wat ik erover gelezen had, was ook alweer anders. Jeetje! Inmiddels had ik ook heel veel vragen die bij me opkwamen:bijv. als de bel gaat, vreemden langs komen en hij blaft. Hoe ga ik daar mee om? Wanneer precies gaat hij de bench in en voor hoe lang? Wat is het juiste tijdstip om hem eten te geven? etc. etc.

Een puppycursus wilde ik zeker gaan doen, maar ik had me er nog niet zo in verdiept. Bij de dierenarts had ik ooit een folder meegenomen van Arnoud Busscher Hondenspecialist. Zijn naam had ik via een vriendin in Amstelveen ook al eens horen vallen. Haar hondje had van hem gedragstherapie gehad en dat was heel goed verlopen. Een gezamenlijke puppy cursus raadde een andere vriendin me af. Het zijn best veel lessen en staat daar maar vaak te wachten totdat iedereen z'n vraag gesteld heeft. Daarnaast hebben de honden weinig tijd om met elkaar te spelen, vaak zijn ze ook afgeleid door elkaar en luisteren ze niet naar de opdrachten.Toen ik Arnoud belde, sprak z'n manier van les geven mij meteen aan. 5 lessen en best intensief waarbij je ook al je vragen aan hem kwijt kunt. Beter kan het eigenlijk niet. Toen hij voor de eerste les bij ons kwam heb ik al mijn vragen kunnen stellen en heeft hij naar de thuissituatie gekeken. Na een hoop uitgelegd te hebben, was er zoveel meer rust in huis. Alle regels hebben we met het hele gezin toegepast. Met goed resultaat! De zindelijkheidstraining ging heel goed en Luca was gestopt met overal in te bijten. Inmiddels is hij heel sociaal met andere honden doordat we vrij in het bos tijdens de lessen hebben geoefend.

Ik kan een ieder Arnoud Busscher erg aanbevelen. Naast dat hij heel goed advies geeft en alle kennis en ervaring met honden heeft, toont hij ook liefde voor de hond, zonder onderscheid te maken in het ras. Je kunt hem ook tussendoor met vragen bellen en dat is toch ook wel heel erg fijn. Zo kun je weer goed verder gaan waar je mee bezig was. Het is heel prettig om van Arnoud de weg te leren in het opvoeden van je pup.Luca is niet meer weg te denken uit ons gezin. Wij vinden hem mede door de goede adviezen van Arnoud super leuk geworden en zijn echt heel blij met onze hond!

Isabel, Amstelveen


Verlatingsangst Woodstock

Woodstock onze vrolijke hyper enthousiaste kruising Keeshond-Jackrussel heeft last van verlatingsangst. Eigenlijk moet ik zeggen had, want vanaf het moment dat ik via de dierenarts in contact ben gekomen met Arnoud is het probleem onder controle. Hij heeft mij tijdens een persoonlijk consult laten zien hoe mijn eigen gedrag Woodstock beïnvloedt. En daar was geduld voor nodig, want ja ik ben natuurlijk ook zo'n eigenwijze baas die al haar hele leven honden heeft en vindt dat ze het erg goed weet allemaal. Arnoud legt haarfijn de vinger op de zere plek. Met zijn analyse kan ik uitstekend uit de voeten. Ik doe mijn best zijn adviezen zo goed mogelijk op te volgen. Woodstock laat zich nu alleen nog maar horen als er iemand voor de deur staat of binnenkomt. De nazorg is ook prima. Arnoud is altijd bereid mee te denken als zich een probleempje voordoet!

Ema, Almere


Rosa

Mijn hond Rosa is een Australische Labradoodle .

Ik had totaal geen ervaring met honden en kreeg Arnoud Busscher op van mijn dierenarts. Veel heb ik van hem geleerd en ook de 'hondentaal' begrijp ik nu veel beter.

Moeilijk vond ik het om mijn hond los te laten lopen maar onder de deskundige leiding van Arnoud gaat het nu prima.

Ook prettig is ,dat als je een advies nodig hebt Arnoud altijd snel reageert op mail of mobiel. Veel dank Arnoud!!

Bea, Amsterdam


Oorzaak probleemgedrag van de hond snel duidelijk!

Hoeveel verandering één telefoontje naar Hondenspecialist Arnoud teweeg kan brengen hebben ook wij ondervonden. De afgelopen twee jaar hebben we zelf geprobeerd om erachter te komen waarom onze hond soms ongewenst gedrag vertoonde naar vreemde mensen. Het kwam zover dat ik amper nog met hem naar buiten durfde. Nog geen vijf minuten binnen had Arnoud de diagnose al gesteld! We zijn al een heel eind op de goede weg en de hond is zoveel blijer en ontspannender en we gaan weer met plezier wandelen... Arnoud Bedankt!!

Bianca, Almere


Voorbeeldige hond na puppylessen

Ik had Arnoud’s nummer via onze dierenarts in Abcoude gekregen. Noël, onze hond, inmiddels 10 maanden, was toen een paar maanden oud. Mijn huishouden met twee kleine kinderen werd toen aardig gedomineerd door haar. Ik was het dan ook meer dan zat.

Arnoud zou de eerste les bij ons langs komen voor bezichtiging van de omgeving en de hond. Ik vergeet nooit dat Noël meteen tegen hem aan plaste. Ik geneerde me vreselijk maar hij zei meteen: ik leg het je uit. Nu is Noël een voorbeeldige hond, ik krijg daar regelmatig complimenten over.

Dank je wel, Arnoud! Die 5 lessen in het Amsterdamse Bos hebben onze Noël veranderd in een lieve, brave hond.

Salome, Abcoude


Puppytraining in the real world

Ik ben heel erg tevreden over de puppytraining van Arnoud. Het wordt volledig naar behoefte ingedeeld. Het grote voordeel is dat alle tijd en aandacht naar jouw eigen hond gaat en dat alle oefeningen direct in "the real world" in praktijk kunnen worden gebracht. Arnoud is heel enthousiast en legt precies uit wat je hond doet, waarom en wat je er eventueel aan kunt doen. Ik ga met vertrouwen en plezier nu het bos in

Sonja, Muiderberg 


Puppy cursus in Almere

Wij hebben de puppycursus van hondenspecialist Arnoud Busscher in Almere gevolgd. Arnoud heeft ons tijdens de lessen thuis en in het bos veel uitgelegd over het gedrag van honden in het algemeen en de invloed van de mens. Op alle vragen die we Arnoud voorlegden, zowel in de praktijk als per mail, gaf hij een toepasbare oplossing die werkt!

De puppytraining is echt het geld waard. We hebben zoveel geleerd! Dat geeft rust, vertrouwen en versterkt op een soepele manier de band met je pup.

Hinke, Almere


Puppytraining met onze eerste hond

Wij hebben ervoor gekozen om met ons eerste hondje, een Shih Tzu, een puppytraining te volgen bij Hondenspecialist Arnoud Busscher. Vooral zijn persoonlijke aanpak sprak ons erg aan. We hebben ontzettend veel geleerd van Arnoud. Niet alleen over het gedrag van de hond maar ook over het gedrag van ons zelf naar de hond toe. Wij raden iedereen die een puppytraining wil volgen de cursus van Arnoud Busscher aan. Wij hebben door de lessen van Arnoud nu een lief, sociaal en goed luisterend hondje.

John & Marjo, Amsterdam


Probleem gedrag en puppycursus

Wij hebben hele goede ervaringen met Arnoud Busscher. Onze vorige hond had gedragsproblemen en deze zijn met Arnoud's hulp helemaal opgelost. Daarom hebben we met onze huidige hond gekozen voor de privé puppycursus van Arnoud. De eerste les thuis in Amstelveen, de overige lessen waren in het Amsterdamse bos. Alle aandacht gaat naar jou en je hond uit en nog belangrijker; we voorkomen probleemgedrag!  We hebben er veel van geleerd en we hebben er nu een goed luisterende en sociale hond aan over gehouden.

Edward, Amstelveen